Game Discussion: Magic Duels Forum

Achievement Reset

AuthorMessage
PrimeBigTime
505,542
PrimeBigTime
505,542 TrueAchievement PointsTrueAchievements Pro user314 posts
Last post: 17 Jun at 14:41
Posted on 11 March 17 at 16:17
So recently I logged on and it asked if I wanted to use cloud or local data. I usually pick cloud but may have inadvertently picked local one time. Now when I play I'm getting those popups after I finish a match that I earned an achievement. Just today I got the one for 100 vs matches. I think this reset my progress including questing legend which had been at around 490.

Anyone else have this problem?
alklein92201
391,115
alklein92201
Achievement Completion Percentage: 41.56% (Includes owned DLC) - 130 more achievements required to reach 42%TrueAchievement Site Rank: 5,448 out of 364,22811,664 posts
Last post: Today at 03:42
Posted on 12 March 17 at 00:41
It's a known issue that the popups will reset. Nobody seems to know, and the developers refuse to tell us, if that means the achievement progress was actually reset. It doesn't help that most achievements in the game are buggy so you can't even assume that not unlocking on time means they reset.
#mentallypudding
ShazamFTW
387,159
ShazamFTW
387,159 TrueAchievement Points111 posts
Last post: 21 Jun at 17:55
Posted on 01 May 17 at 22:15
I've had this happen and unfortunately I'm 99% sure this resets your progress. I've been playing since day 1 and mine reset last August and my 500 quests hasn't popped, so I can only assume that it reset. I had everything else done by that point, so I can't say if it affects anything else.
Shereni
137,569
Shereni
137,569 TrueAchievement Points142 posts
Last post: Yesterday at 20:39
Posted on 02 May 17 at 23:14
ShazamFTW said:
I've had this happen and unfortunately I'm 99% sure this resets your progress. I've been playing since day 1 and mine reset last August and my 500 quests hasn't popped, so I can only assume that it reset. I had everything else done by that point, so I can't say if it affects anything else.
In the same boat as you, except I haven't unlocked Rank 40 either, but that gets reset every set anyway.

Very frustrating.
PrimeBigTime
505,542
PrimeBigTime
505,542 TrueAchievement PointsTrueAchievements Pro user314 posts
Last post: 17 Jun at 14:41
Posted on 10 May 17 at 03:40
Thanks for the responses guys. I emailed support about this issue. Will let you know what they say.
DarwinX
285,921
DarwinX
285,921 TrueAchievement Points65 posts
Last post: 20 Jun at 04:45
Posted on 16 June 17 at 14:19
I think it screwed me over too. I only have 296 solo wins per the leaderboard but should have way more. I think it's time to quit this game.
PrimeBigTime
505,542
PrimeBigTime
505,542 TrueAchievement PointsTrueAchievements Pro user314 posts
Last post: 17 Jun at 14:41
Posted on 17 June 17 at 02:24, Edited on 17 June 17 at 02:25 by PrimeBigTime
I think more of us should email support. They told me they won't do anything about it, implying that they did in fact reset my progress without specifically stating it. Here's their responses:

Subject
Achievement Progress Reset

Response By Email (Online Response Crew) (05/16/2017 03:58 PM)
Greetings xxx

Thank you for providing the information we've requested.

Unfortunately, we would not be able to replace your achievement progress. We apologize for any inconvenience this has caused and are truly sorry this happened. Due to you encountering this issue, I have gone ahead and granted 300 coins to hopefully make up for the time and effort you put into getting these achievement. Again, we apologize for any inconvenience this has caused.

If you have any further questions or concerns, please contact us back at any time.

Happy Gaming!



What assholes...happy gaming? And 300 coins to make up for the lost time?? I don't think so!
alklein92201
391,115
alklein92201
Achievement Completion Percentage: 41.56% (Includes owned DLC) - 130 more achievements required to reach 42%TrueAchievement Site Rank: 5,448 out of 364,22811,664 posts
Last post: Today at 03:42
Posted on 17 June 17 at 05:05
Did you speak with WotC? Because yea, they won't be able to help because they aren't the developers, and aren't so much in control of them like a publisher like EA or Activision might be. You have to go straight to the devs. They may not be able to do anything either but definitely get to them.
#mentallypudding
PrimeBigTime
505,542
PrimeBigTime
505,542 TrueAchievement PointsTrueAchievements Pro user314 posts
Last post: 17 Jun at 14:41
Posted on 17 June 17 at 07:55
alklein92201 said:
Did you speak with WotC? Because yea, they won't be able to help because they aren't the developers, and aren't so much in control of them like a publisher like EA or Activision might be. You have to go straight to the devs. They may not be able to do anything either but definitely get to them.
How to find out developer contact info? Should I ask WotC?
Want to join in the discussion? Please log in or Register For Free to comment.