Flapjack waldi said: ... and what about Poland? How 14,99$ translate to 69,99 plz? Current exchange rate is about 3,4 plz for 1$ (not 4,67). How does it better reflect local price point when earnings in Poland are much lower than in the US?
[write in Artifex Mundi language]
Rozumiem, ze jezyk Shakespeare nie jest Waszym rodowitym jezykiem, wiec nie rozumiecie co ludzie chca Wam w komentarzach pod ta wiadomoscia przekazac, to nakresle to w kilku rodzimych slowach:
- podnoszenie cen na kilkuletnie gry nie miesci sie w glowach, bo jeszcze nikomu na XBL czy PSN tego nie próbowal ale jak widac znalazl sie pierwszy (i ostatni)...
- mijanie sie z prawda i problemy z podstawami matematyki przechodzi w naszym pieknym kraju nad Wisla - w cywilizowanym swiecie juz nie...
- tlumaczenie sie placeniem podatku, ponoszeniem kosztów itd. itp. (czyt. januszowanie) dziala w "firmach" Krzysiu i Szwagier a nie na szerokich wodach biznesu. Brakuje pieniedzy? Zmien prace, wez kredyt, bo ja wiem...
A tak od siebie dodam, ze mam nadzieje ze osoba która wpadla na tak GENIALNY pomysl, szybko wyleci z firmy, bo szkoda by bylo by sama firma sie posypala...
Szkoda również ze takim zagraniem, nowych fanów nie zyskacie a starych stracicie (sam kupowałem Wasze gry praktycznie na premierze ale nie lubię jak ktoś robi ze mnie wariata i jeszcze opowiada ze przecież wszystko ok, bo mogę wydać ponad 2 razy więcej za to samo i powinienem się jeszcze cieszyć...) ale ktoś tą decyzję podjął, niech więc sam za nią ponosi odpowiedzialność.
[/write in Artifex Mundi language]